EPC van de gemeenschappelijke delen

Tijdelijk nemen we bij EPC Evergem geen EPC GD meer aan wegens volle agenda.

 

 

Als laatste wordt er vanaf 2020 ook het EPC van de gemeenschappelijke delen geïntroduceerd. Doordat meerdere eigenaars samen moeten beslissen of door de aard van de werken en onduidelijkheid wat best eerst wordt aangepakt, kan een renovatie van een appartementsgebouw soms complex zijn. Het EPC van de gemeenschappelijke delen zal een instrument zijn om de eigenaars en de gebouwbeheerder wegwijs te maken in de energieprestatie van het gebouw en kan de eigenaars ook informeren over de stappen die best gezet worden om de energiezuinige renovatie op te starten. Vlaanderen engageert zich immers om tegen het jaar 2050 een energiezuinig gebouwenpark te hebben.


De informatie uit het EPC van de gemeenschappelijke delen wordt gebuikt voor de EPC's per appartement (zie EPC Residentieel), hierdoor zullen de EPC's van appartementen binnen hetzelfde gebouw correcter op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor is er natuurlijk wel de noodzaak dat het EPC van de gemeenschappelijke delen steeds up to date is. Het EPC van de gemeenschappelijke delen is 10 jaar geldig maar moet dus vernieuwd worden na energetische renovaties van het gebouw.
Vanaf 2022 moet er een EPC van de gemeenschappelijke delen zijn voor elk appartementsgebouw, deze verplichting staat los van verkoop en verhuur. Er wordt een periode van 2 jaar voorzien om dit EPC op te maken (m.a.w. tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2022). 

Het VEA (Vlaams Energie Agentschap) heeft het begrip appartementsgebouw als volgt gedefinieerd: 'als een gebouw beschikt over een minstens 2 residentiële eenheden met elk een eigen toegang, wordt het beschouwd als een appartementsgebouw en moet een EPC opgemaakt worden van de gemeenschappelijke delen. De wooneenheden moeten worden ontsloten via een eigen afsluitbare toegang vanaf de openbare weg, een erf of een gedeelde circulatieruimte.
Meer info vindt u op deze pagina van energiesparen.be.

Wenst u tegelijkertijd ook individuele EPC's (per appartement/unit) te laten opnemen tegen een kortingtarief? Vermeld dit bij de offerte-aanvraag!
Bij drukke periodes is het mogelijk dat uw dossier doorverwezen wordt naar een collega, indien u dit niet wenst kan u dit aangeven op het offerteformulier of uitdrukkelijk vermelden.

 

EPC Evergem, epc, energieprestatiecertificaat, energieprestatiecertificaten, epc, Evergem, epc berekenen, epc bij verkoop, epc bij verhuur, epc keuring, epc contract