EPC Klein Niet-Residentieel

Tijdelijk nemen we bij EPC Evergem geen dossiers EPC KNR meer aan wegens volle agenda.

 

 

 

Na meer dan 10 jaar EPC Residentieel is er vanaf 1 januari 2020 ook een verplichting voor de verkoop of verhuur van kleine niet - residentiële panden, indien het gebouw(deel) voldoet aan volgende voorwaarden:
- Het gebouw(deel) heeft een niet-residentiële bestemming (kantoor, handel, horeca, logeerfunctie, ...);
- De bruikbare vloeroppervlakte van het gebouw(deel) is niet groter dan 500m²;
- Het aaneengesloten niet-residentiële geheel dat het gebouw(deel) bevat mag niet groter zijn dan 1000m².

 

 

 

Voorbeelden

 

 

• In een gebouw van 250 m² zijn twee autonoom functionerende eenheden van 100 m² ondergebracht; een winkel en een kantoor. Elke eenheid heeft een EPC voor kleine niet-residentiële eenheden nodig.
• In een gebouw van 1 200 m² zijn 8 autonoom functionerende eenheden van elk 150 m² ondergebracht. Hoewel elke eenheid kleiner dan 500 m² is, hebben deze eenheden geen EPC voor kleine niet-residentiële eenheden nodig. Ze maken immers deel uit van een groot niet-residentieel geheel dat groter is dan 1000 m² in vloeroppervlak.
 

Hier geldt trouwens dezelfde advertentieplicht als bij verkoop/verhuur van residentiële eenheden, de officiële info vanuit het Vlaams Energie Agentschap vindt u hier.

EPC Evergem, epc, energieprestatiecertificaat, energieprestatiecertificaten, epc, Evergem, epc berekenen, epc bij verkoop, epc bij verhuur, epc keuring, epc contract